MplaMpla

728x90
A+ A A-

Παραβιάσεις στο Αιγαίο και προσφυγικό συζήτησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τον αμερικανό ομόλογό του Featured

Rate this item
(0 votes)
Παραβιάσεις στο Αιγαίο και προσφυγικό συζήτησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τον αμερικανό ομόλογό του

Οι δύο αρχηγοί έδωσαν έμφαση στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

Οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας από την Τουρκία στο Αιγαίο, το προσφυγικό, αλλά και η στρατηγική σημασία των υποδομών της Σούδας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε την Τρίτη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης κατά τη συνάντησή του στην Ουάσινγκτον με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των ΗΠΑ, Chairman of the Joint Chiefs of Staff, General Joseph F. Dunford US Marine Corps, η οποία πραγματοποιήθηκε στον απόηχo της συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για την αναβάθμιση των 85 F-16.

Οι δύο αρχηγοί έδωσαν έμφαση στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής. Επιπλέον, έγινε επισκόπηση της υφιστάμενης διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσης της στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης και των τριών Κλάδων των ΕΔ, των ειδικών επιχειρήσεων καθώς και της ανταλλαγής πληροφοριών. Παράλληλα, συζητήθηκαν προγράμματα εκσυγχρονισμού μονάδων ΕΔ αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Πάντως, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε μία χρονική περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα κλιμακώνεται άδραξε την ευκαιρία και αναφέρθηκε και στο θέμα των επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας στο Αιγαίο. Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης μετέφερε στον αμερικανό ομόλογό του την καθημερινή κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο με τη συνεχή παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Ακόμη - όπως επισημαίνεται από το ΓΕΕΘΑ - επισήμανε την σκοπιμότητα συνέχισης και γεωγραφικής διεύρυνσης της συμμαχικής επιχείρησης ανάσχεσης των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο, τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για την προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Επίσης, μίλησε για τη στρατηγική σημασία των υποδομών της Σούδα αλλά και για τις δυνατότητες του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στον τομέα της εκπαίδευσης στην θαλάσσια ασφάλεια επ’ ωφελεία τόσο κρατών μελών της συμμαχίας, όσο και τρίτων χωρών.

Κατά την παραμονή του στο Πεντάγωνο, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Mr. Gregory M. Kausner, Deputy Director of the Defense Security Cooperation Agency, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στην δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας στον εξοπλιστικό τομέα μετά και τη συμφωνία για την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης των 85 ελληνικών μαχητικών F-16 από τις ΗΠΑ.

Συνάντηση είχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και με τον Deputy Assistant Secretary of Defence for Europe and NATO, Mr. Thomas W. Goffus. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τη συνολική αμυντική συνεργασία των δύο χωρών σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο, υπό το πρίσμα των διαβουλεύσεων της 18ης Συνάντησης της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου Ελλάδας – ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 12 Απριλίου, με εστίαση στην δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας στον αμυντικό τομέα.

Read more http://www.tanea.gr/news/greece/article/5555129/parabiaseis-sto-aigaio-kai-prosfygiko-syzhthsan-o-arxhgos-geetha-me-ton-amerikano-omologo-toy/

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Video Της ημέρας

Facebook

www.MplaMpla.com on Facebook

Dublinbet

Visit dublinbet.com

888 Casino

Bonus

Ακολουθήστε μας

Click Now!
Website Development and Design © IT4Co | All rights reserved. στοίχημα

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

Log in with Facebook

LOG IN

Register

User Registration